Zo bescherm je jezelf tegen negatieve energieën

Iedereen kent wel een plek, persoon of situatie die je na een bezoek altijd zwak, vermoeid en somber achterlaat. Misschien is het je ouderlijk huis, waar je niet alleen positieve herinneringen aan hebt. Of een vriend(in) die het leven altijd als heel zwaar ervaart en dit ook altijd met jou deelt. Of misschien voelt je eigen huis niet altijd als een positieve ruimte waar je kan opladen en bijkomen van de buitenwereld. Wat het ook is, het beschermen van je energie is essentieel om een positief en krachtig leven te kunnen leiden.


Er zijn verschillende manieren om jezelf en je woonruimte te beschermen tegen die slopende energieën:

Sla edelstenen en kristallen in

Alles in het universum is energie. Kristallen en edelstenen hebben net als wij mensen een energieveld. Door kristallen en edelstenen bij je te dragen en in je huis verzamelen worden blokkades in jouw energieveld opgelost. Stenen worden onder andere gebruikt ter bescherming tegen negatieve energieën, maar ze kunnen je energie ook beïnvloeden. Draag bijvoorbeeld rozenkwarts om je hart te openen voor liefde, toermalijn om je lichaam en geest in balans te brengen of amethist als je slechte gewoontes achter je wil laten. Hetzelfde geldt voor je woonruimte. Naast dat edelstenen en kristallen in elk interieur prachtig staan, zuigen zij ook alle negatieve energieën op die je meeneemt als je thuiskomt. Brand witte salie

Met het branden van witte salie reinig je zowel je geest als je huis. Voelt je huis dus inderdaad niet meer als die positieve ruimte waar je na een lange dag kan opladen, dan kan het branden van witte salie de oplossing zijn. Het reinigen van jezelf en je huis met witte salie wordt ook wel smudgen genoemd en dit kan je op verschillende manieren doen. Na het branden van witte salie blijf ik altijd achter met een positief, ontspannen en veilig gevoel. Let wel op! Witte salie kan vonken, blijf er dus ten alle tijden bij en zoek eerst op hoe je het precies moet doen. Ga niet zomaar experimenteren.

Begin je dag met meditatie

Met jezelf in stilte zitten is een prachtige vorm van intimiteit met je geest. Door regelmatig te mediteren leer je jezelf pas echt kennen. En als je jezelf écht kent, dan kan je jezelf ook beter beschermen tegen de buitenwereld. Ga met jezelf in gesprek en vraag waar je vandaag behoefte aan hebt, welke emoties je voelt en wat voor mensen en gebeurtenissen je vandaag wilt aantrekken. Door elke ochtend te beginnen met meditatie geef je jezelf de kans om je mindset te resetten. Je bent onoverwinnelijk als je je dag bewust begint.

Stel duidelijke grenzen

Zeker als je al laag in je energie zit, is het belangrijk dat je duidelijke grenzen stelt aan mensen waarvan je weet dat zij (te) veel energie vragen. Beperk de tijd die je met hen doorbrengt, hoe rot dit misschien ook is. Soms is het belangrijk om voor jezelf te kiezen en even niet voor anderen te zorgen. Kom je er echt niet onderuit? Spreek dan met jezelf af dat je je niet laat beïnvloeden door de negative vibes. Het is makkelijk om mee te gaan in andermans negativiteit, dus probeer dit te vermijden en blijf positief. Net als dat zij de kracht hebben om jou mee te sleuren in hun negativiteit, heb jij de kracht om hen mee te trekken in jouw positiviteit! Geloof in jezelf. Hopelijk helpen deze drie manieren om de negative vibes uit je leven te weren. En vergeet niet: be the energy you want to attract, dan kan er niets misgaan.


Deze post is eerder gepubliceerd als gastblog voor Wolff Jewellery, mijn favoriete sieradenmerk uit Amsterdam. Hun sieraden zijn gemaakt om jou meer kracht te geven! Bezoek hun shop hier.

Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa