Wat wil je nou echt bereiken?

Het nieuwe jaar is aangebroken en daarmee ook de tijd van sportscholen gevuld met (nieuwe) fanatiekelingen en winkelwagentjes vol groente, fruit en nicotinepleisters. Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat het afgelopen jaar niet geweldig was. Helaas zijn we ook dit jaar nog in de ban van covid-19. Om er het beste van te maken heb ik dit jaar toch weer een paar nieuwjaarsresoluties bedacht. Jij ook?


Elk jaar loop ik er weer tegenaan: het volhouden van mijn goede voornemens. Het is een moeilijke tijd en daarmee misschien zelfs nog lastiger om het dit jaar weer te proberen. Er leiden gelukkig meerdere wegen naar Rome en met een paar tips kan je in 2021 ook weer proberen het beste ervan te maken.


Bedenk eerst wat je nou echt wil bereiken

Heb je al drie jaar hetzelfde voornemen om te beginnen met sporten? Misschien is het dan tijd om te bedenken of de motivatie om naar de sportschool te gaan wel vanuit jezelf komt. Is het niet opgedrongen vanuit je omgeving, de maatschappij of sociale media? Een goed voornemen moet uit je hart komen, niet omdat het moet, maar omdat jij het oprecht wil. Denk je dat je het oprecht wil, maar lukt het alsnog niet? Ga op een sport in plaats van naar de sportschool of ga elke avond in de natuur wandelen of hardlopen. Vind een andere weg om hetzelfde doel te bereiken.

Maak van je doel meerdere kleine doelen

Het is veel makkelijker om een goed voornemen vol te houden als je hem verdeeld in mini-voornemens. Spreek af om elke dag tien bladzijden te lezen in plaats van twaalf boeken per jaar. Dat klinkt toch veel fijner?

Durf om hulp te vragen

Soms wil je iets echt, maar lukt het gewoon niet. Durf dan hulp te vragen in je omgeving. Alles alleen doen is soms lastig. Probeer iemand te vinden met hetzelfde doel en doe het samen. Jullie kunnen elkaars stok achter de deur zijn.

Straf jezelf niet als het een keertje niet lukt

Een goed voornemen is vaak een gewoonte, en het is nou eenmaal lastig om nieuwe gewoontes aan te leren. Wees dus niet te hard voor jezelf als het een keer niet lukt. Dit is alleen maar demotiverend. Geef niet direct op, begin opnieuw en beloon jezelf voor je doorzettingsvermogen.Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa