Wat als het leven even tegenzit?

Soms, soms zit het gewoon echt niet mee. Ken je dat? Dat alles gewoon compleet in de soep loopt. Alsof het je allemaal niet meer gegund is en alles gewoon rot is? Ja, soms zit het leven echt even tegen.


Normaal zou ik een reeks tips geven om jullie door dit soort momenten heen te helpen, maar deze keer zit het anders. Soms helpen tips en goedbedoelde adviezen niet. En dat is ook oké. Soms is het goed om gewoon even in zelfmedelijden te verzinken en je even goed rot te voelen. Negatieve gevoelens zijn namelijk niet slecht. Je hoeft ze niet te ontwijken, je hoeft ze niet te negeren of ergens in een doosje op te bergen in de hoop dat ze niet meer terugkomen. Nee, soms moet je er juist even mee gaan zitten en gewoon even samen zijn. Samen met het verdriet, samen met de pijn, de teleurstelling of de tegenslag.


Op dit moment voel ik me niet eens zó rot. Maar man, wat is 2020 een rollercoaster. Op sociale media lijkt het soms alsof mijn leven bestaat uit rozengeur en maneschijn, of dat ik mijzelf overal met een beetje positive thinking doorheen sla. Zo werkt het natuurlijk niet en dat is ook niet wat ik wil overbrengen. Soms zit het leven gewoon tegen, en daar mag je best even over mokken. Niets mis met een potje klagen, doe ik vaak genoeg.


Kijk: tegenslag, verdriet, pijn, het hoort er allemaal bij. Zonder tegenslag, geen geluk. Zonder verdriet, geen blijdschap. Zonder pijn, geen genot. Maar dat maakt het niet minder rot. Dus wat als het leven even tegenzit? Geef jezelf een dikke knuffel en gun jezelf de tijd om je helemaal kut te voelen.


Ga ik toch een beetje positief doen: als je je echt klote voelt, kan het alleen maar beter worden.

Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa