Waarom je zelfhulpboeken moet lezen

Ik denk dat iedereen wel weet dat lezen goed voor je is. Of het nou het laatste boek van Stephen Hawking is of een Harry Potter, lezen draagt altijd bij aan je ontwikkeling. In deze post heb ik het over een specifiek genre: zelfhulp.


Zelfhulpboeken zijn niet meer uit de schappen te denken en ook steeds meer jongeren beginnen ze te lezen. Dit soort boeken zijn geschreven met de intentie de lezer iets te laten verbeteren of veranderen in zijn persoonlijk of professionele leven. Je hebt ze in enorm veel thema's: geldzaken, motivatie, gezondheid, liefde en nog veel meer. Je kan wel stellen dat er voor iedereen wel een geschikt zelfhulpboek te vinden is.


Knowledge is power

Zelfhulpboeken staan vol informatie om de lezer aan het werk en het denken te zetten. Kennis heeft voor grootse ontwikkelingen gezorgd, niet alleen voor de maatschappij, maar ook voor het individu. Zoals ze zeggen: kennis is kracht. Met nieuwe kennis kan je stappen ondernemen, ontwikkelingen doormaken en jezelf beter leren kennen.


Gebrek aan motivatie? Lees een zelfhulpboek

Als er één ding is waar een goed zelfhulpboek voor zorgt, dan is het wel de lezer motiveren. Vaak kies je een zelfhulpboek dat gericht is op dat wat jij graag wil verbeteren of veranderen. Het boek zal je helpen de stappen te zetten om die verbetering of verandering daadwerkelijk te bewerkstelligen. Zie het als een gids. Eenmaal een handvat om te bereiken wat je wil, dan zal motivatie volgen.


Bevorderd positieve gedachten

Eén van de tips die ik gaf in mijn post over positief blijven was het lezen van inspirerende boeken. Het regelmatig lezen van zelfhulpboeken helpt je om positief en gemotiveerd te blijven. Ze staan vol informatie die geluk en motivatie opwekken.


Verlaag je stresslevels

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat het lezen van een boek zorgt voor lagere stresslevels. Er zijn daarnaast ook veel zelfhulpboeken gericht op time management of het omgaan met andere triggers die stress veroorzaken. Het lezen van boeken die daarop gericht zijn laten je dus lekker relaxen én leren je ook nog om stress in het algemeen te verminderen. Dubbel win!


Mijn favorieten

Mocht je nou nieuwsgierig zijn naar welke zelfhulpboeken ik heb gelezen of nog wil lezen; hieronder zet ik ze voor je op een rij inclusief linkjes naar waar jij ze kan kopen!


Good Vibes, Good Life (ENG)

How self-love is the key to unlocking your greatness


The Secret (NL) / The Secret (ENG)

Het geheim van voorspoed en geluk

Think and Grow Rich (NL) / Think and Grow Rich (ENG)

Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt

De Vier Inzichten (NL) / The Four Agreements (ENG)

A practical guide to personal freedom


Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa