Waarom dankbaarheid je leven zal veranderen

Time for a reality check! Haal diep adem. Kijk eens goed om je heen. Wat zie je, voel je, doe je? Bedenk nu vijf dingen waar je dankbaar voor bent. Oprecht dankbaar. Het mag alles zijn.


Het hebben van de nieuwste iPhone, dure merkschoenen of een auto zijn allemaal hartstikke normaal geworden. Je vrienden die altijd voor je klaar staan, of je moeder die elke avond voor je kookt; het is allemaal zo vanzelfsprekend. En juist hiervoor vergeten we dankbaar te zijn. Als ik je nu je zicht of je benen, je vrienden of je familie, of je fiets of je auto zou afnemen, dan zou je pas beseffen hoe goed je het had. De wake up call is vaak het verliezen van dat wat je dierbaar is. Je gezondheid of je dierbaren. Dan kunnen we opeens dankbaar zijn, dankbaar voor wat we nog wel hebben. Maar dat is niet hoe het zou moeten werken.


Jouw bestaan is niet vanzelfsprekend

Dankbaarheid is niet alleen iemand bedanken als je een cadeautje krijgt. Het is in de trein zitten, naar buiten kijken en voelen hoe je lichaam zich vult met geluk zoals het zich vult met zuurstof. Het is je familie vertellen hoe erg je ze waardeert, puur omdat ze er zijn. Het is jezelf rijk voelen, omdat je een studie mag volgen of een baan hebt. En het is beseffen dat jouw bestaan niet vanzelfsprekend is. Wij zijn allemaal sterfelijk en elke dag heb je de keuze om hem te spenderen in dankbaarheid of ongeluk.


Dankbaarheid was hét bestrijdingsmiddel voor mijn depressie

De seconde dat ik oprecht en bewust dankbaar werd voor mijn leven, veranderde mijn perspectief op een manier die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Het begon allemaal met dagelijks opschrijven van drie dingen waar ik dankbaar voor was. Na een aantal maanden was mijn mindset compleet veranderd. Dankbaarheid werd een onbewuste handeling, iets wat ik constant voelde. Deze mindset shift zorgde ervoor dat ik uit mijn ergste depressieve periode kwam. Mijn negatieve gedachten waren vervangen door dankbare, positieve gedachten. Allemaal door mij bewust te worden van wat voor een prachtig leven ik heb.


Het verandert je focus en daarmee je hele leven

Als je je focust op alles wat je niet hebt, dan zal je je vanzelfsprekend ook ongelukkig voelen. En als je je ongelukkig voelt, dan vibreer je op de verkeerde frequentie. Het resultaat zal zijn dat je alleen maar nog meer aantrekt waar je ongelukkig van wordt. Dankbaarheid zorgt voor meer positieve gevoelens, zoals blijdschap, liefde en optimisme. Als je je focust op waar je oprecht dankbaar voor bent, dan zal je je direct gelukkiger voelen en die positieve vibratie zal je alleen maar nog meer geven om dankbaar voor te zijn.Waar ben jij vandaag dankbaar voor?

Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa