Vier tips voor motivatie

Oh, wat kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven. Vooral als dat waar je mee bezig bent niet het gewenste resultaat boekt. Vaak heb ik zo veel verschillende ideeën, dat ik me lastig op één kan focussen en echt mijn tijd daarin kan steken. En ondanks dat dat voortkomt uit pure enthousiasme, is het wel lastig om op die manier je doelen voor ogen te houden en gemotiveerd te blijven. De volgende tips helpen mij altijd om doelgericht en gemotiveerd te blijven.


Schrijf je doelen in je dagboek

Dit is eigenlijk een beetje ter voorbereiding op de tweede tip. Voordat je je doelen kunt visualiseren, moet je ze namelijk eerst concreet maken, en hiervoor kan je je dagboek gebruiken. Heb en/of wil je geen dagboek, dan kan je ook een moodboard maken, of het in een Word-documentje uittikken. Beschrijf tot in de details wat je doel is, hoe je hem verwacht te bereiken en welke resultaten hieruit voort zullen komen. Wees zo uitgebreid en specifiek mogelijk. Vervolgens kan je hier elke week op reflecteren. Wat heb je tot nu toe bereikt en wat niet? Wat moet je nog doen om je doel te bereiken? En wat heb je al gedaan?


Visualiseer je doelen en dromen

Nu je je doelen concreet hebt, kan je beginnen met het visualiseren van je plan en vooral de mooie resultaten die je verwacht. Het is één van mijn favoriete dingen om te doen als ik een nieuw idee heb. Nadat ik mijn plan heb beschreven, ga ik lekker op de bank zitten en over alles nadenken. Ik visualiseer welke stappen ik ga ondernemen, wat het mij gaat brengen en ik voel ook echt op elk moment wat ik zou voelen als het werkelijkheid zou zijn. Je zal merken dat dit zo veel doet voor je motivatie. Het is onmogelijk om hier niet enorm enthousiast van te raken.


Luister naar motiverende speeches en podcasts

Ook dit kan ik de hele dag doen. Als ik extra motivatie nodig heb, dan pak ik gewoon de eerste de beste motiverende speech of podcast erbij en voor je het weet ben ik weer aan het stuiteren van enthousiasme. De muziek, de kracht in hun stem, en natuurlijk de content, zorgen ervoor dat je alles wil doen om je doel te bereiken, en wel nu! Ik luister het liefst naar Fearless Motivation op Spotify. Zij hebben verschillende motiverende speeches waardoor er altijd wel eentje bij zit die past bij jouw doel. Verder kan je ook op Spotifiy zoeken naar Law of Attraction playlists en op YouTube of Netflix naar TED Talks of Tony Robbins.


Time to let the universe do it's work

Dit is nog best een lastige. Het betekent namelijk dat je dingen lost moet laten. Ik bedoel dan natuurlijk niet je dromen of doelen, maar dat wat je niet kan beïnvloeden. Doe alles wat je kan aan dat wat je kan beïnvloeden, maar blijf niet hangen in 'Wat als...'-situaties. Hier word je alleen maar ongelukkig van. Zorg dat je doet wat je kan en als je je doel nou wel of niet bereikt, je mag altijd trots op je zelf zijn.

Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa