Vier boeken die mijn leven hebben veranderd

Deze vier boeken waren mijn alles toen ik besloot om mijn mindset voor eens en voor altijd te veranderen. Ondanks dat dit een héél klein deel is van de boeken die ik heb gelezen, zal ik nooit vergeten wat voor impact ze stuk voor stuk op mij hebben gehad. Het was precies wat ik nodig had aan het begin van mijn transformatie. Ze zijn mooi, toegankelijk en bovenal enorm inspirerend.


Niet iedereen vindt het leuk om boeken te lezen, desondanks raad ik echt met liefde aan om in ieder geval één van deze boeken erbij te pakken. Ze hebben mijn kijk op de wereld, en daarmee mijn hele leven, in recordtijd veranderd. Door boeken als deze te lezen heb ik niet alleen veel geleerd over mijzelf en anderen, maar ben ik ook veel positiever in het leven gaan staan. Ze hebben mij geleerd om te reflecteren en kritisch te zijn, maar ook om liever te zijn en open te staan voor anderen. Als dat niet reden genoeg is om er af en toe een boek bij te pakken?


Good vibes, good life

Van dit boek heb ik minstens twee keer elke letter gelezen. Vaak genoeg pak ik dit boek erbij om gewoon een paar alinea's of een hoofdstuk te lezen, als ik het allemaal even niet meer zie zitten. Het boek helpt je om meer liefde voor jezelf te voelen en geeft tips over hoe je positiever in het leven kan staan.

Ik denk dat er veel mensen zijn die zich zullen herkennen in het boek en daarmee vind ik het een echte aanrader als je opzoek bent naar inspiratie en zelfliefde.
The Four Agreements

Door dit boek ben ik zo anders gaan kijken naar mensen. Sinds ik dit boek heb gelezen sta ik meer open voor anderen en heb ik meer begrip voor andere persoonlijkheden.

Het heeft mij een hele ander manier van denken en leven geleerd waar ik zelf nooit bij stil had gestaan. Het boek heeft me geleerd dat wat je uitspreekt waarheid is, dat je dingen niet persoonlijk moet opvatten en dat je altijd je best moet doen. Ook dit boek heb ik vaker dan eens gelezen en ik verwacht hem er nog veel vaker bij te pakken.


The Alchemist

Dit boek is mij zo onwijs vaak aangeraden, dat toen ik hem eindelijk had gekocht, ik het ook niet kon laten om hem in één keer uit te lezen. Dit kostte mij ongeveer 3-4 uur en bakken met thee in een café op Amsterdam CS. Het was geweldig!

Dit boek leert je over doorzettingsvermogen, liefde en verlangen en toen ik hem uit had, voelde ik niets anders dan geluk. Hij staat dan ook op mijn favoriete boekenplank en ik verwacht hem nog veel vaker te lezen. Als je meer van de fictie dan de standaard zelfhulpboeken bent, dan mag je deze echt niet missen!


The 100-day journal

Het laatste boek is een dagboek. Ondanks dat het geen leesboek is, heb ik besloten hem toch in deze post te verwerken, omdat hij een grote impact op mijn leven heeft gehad. Door dit dagboek begon ik met reflecteren in een periode waarin dat precies was wat ik nodig had.

Het boek helpt je om van een negatieve, naar een positieve mindset te gaan. Toen ik met dit dagboek begon, begon ik ook meer uit mijn dag te halen en meer blijdschap te voelen. Het heeft mij geleerd om dankbaar te zijn voor de kleine dingen in het leven en hoe je situaties snel kan relativeren door te reflecteren op gedachten en gevoelens. The 100-day journal was mijn steun en toeverlaat tijdens en na mijn depressie.


In het afgelopen jaar heb ik een abnormale hoeveelheid boeken gekocht. Sommige heb ik heel vaak gelezen, anderen één keer en sommige ben ik aan begonnen en heb ik nooit afgemaakt. Desondanks geloof ik dat het stuk voor stuk bronnen van waardevolle informatie zijn, en dat mocht ik er nu 'niets' aan hebben, dan wel in de toekomst.

Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa