Upgrade je leven met deze gewoontes

Nog in het teken van het nieuwe jaar en bijbehorende goede voornemens, deel ik vandaag vier gewoontes die je leven zullen upgraden. Ze zijn simpel maar effectief en als het lukt om ze dagelijks in te zetten, dan zullen ze je leven veranderen.


Start elke dag met een dankbaar hart

Ik heb er eerder al een hele post aan gewijd: dankbaarheid. Het verandert je leven door je focus te veranderen van negatief naar positief. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn en het merendeel nemen wij elke dag voor lief. Begin en eindig je dag met dankbaarheid en het zal je blik op de wereld veranderen op een manier die je nooit voor mogelijk had gehouden.


Focus op je ademhaling

Voor velen klinkt het (helaas) nog erg zweverig en nutteloos: zitten en ademhalen. Maar juist in deze zwarte tijd is het belangrijk dat je je mind, body en soul rust gunt. Dagelijks mediteren zorgt voor meer zelfinzicht, rust en acceptatie. Dit hoeft echt geen uur per dag te zijn. Begin met tien minuten in de ochtend of avond en bouw het rustig op, als je dat wil natuurlijk. Na een paar weken zal je geest steeds meer verlangen naar deze momentjes van rust.


Lees een keer een boek

Elke dag lezen klinkt voor mij als een droom, maar ik weet als geen ander dat het voor anderen eerder klinkt als een nachtmerrie. Zonde, want lezen heeft zoveel voordelen: het verlaagt stresslevels, je slaapt 's nachts lekkerder en het schijnt zelfs dat je langer leeft als je regelmatig leest. Volgens dit onderzoek is een kleine zes minuten al genoeg om van de voordelen te genieten.


Van dromen naar realiteit

Ah, nog iets zweverigs om het af te sluiten. Je dromen visualiseren zorgt ervoor dat je doelgericht en gefocust aan je doelen blijft werken. Het houdt je gemotiveerd en geeft overzicht in wat je nodig hebt om je wildste dromen waar te maken. Om het iets makkelijker te maken kan je dit combineren met je meditatie; twee vliegen in één klap!Als je deze vier gewoontes weet vast te houden, weet ik zeker dat het je leven op een hele positieve en mooie manier zal veranderen. Maar niet getreurd als het niet allemaal lukt. Elk heeft zijn eigen kracht en zal bij regelmatige uitoefening een positief effect hebben op jouw leven. Vergeet niet: elke stap is er eentje en het is aan jou om te ontdekken welke jij wil en kan zetten.

Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa