Start je dag met dit heerlijke ontbijt
Ik weet dat niet alleen ik het lastig vind om te ontbijten. Vaak heb ik geen trek, geen tijd of geen zin om iets te maken. Terwijl ik toch echt een verschil in mijn productiviteit en houding merk als ik mijn dag begin met een stevig ontbijt. Dit recept heeft mij geholpen om (bijna...) elke dag te ontbijten. En wees niet gevreesd, het is ook nog eens super easy.
Het begint met haver- en eindigt op mout
Altijd hoor en lees ik positieve verhalen over havermout: het is goedkoop, gezond en makkelijk. Wat ze daar helaas bij vergeten te vermelden is dat havermout met water echt niet weg te krijgen is zonder de nodige tranen. Hierdoor heb ik dan ook meerdere mislukte pogingen gedaan om het gezonde goedje aan mijn routine toe te voegen. Maar, het is me eindelijk gelukt! En het is nu zelf mijn favoriete ontbijt.
Ingrediënten
• havermout
• amandelmelk
• kaneel
• banaan
• optioneel: extra fruit, chiazaadjes, kokosflakes, 100% pindakaas
En zo bereid je het
Heel eerlijk, ik maak de havermout altijd op de gok. Ik heb echt geen tijd of kracht om met een maatbekertje en keukenweegschaal aan de slag te gaan. Als jij dat wel wil, please do you, de exacte hoeveelheden staan op de verpakking.
Ik vul het kommetje dus op gevoel met wat havermout en amandelmelk. Hier doe ik vervolgens een halve geprakte banaan doorheen en een beetje kaneel. Dit mengsel doe ik ongeveer 3 minuten in de magnetron.
Als de havermout steaming hot is begin ik met de toppings. Nu kan je de andere helft van de banaan gebruiken. Die leg ik altijd in plakjes op mijn havermout. Vervolgens doe ik er wat kokosflakes, chiazaadjes, bosbessen en frambozen uit de diepvries en een lepeltje 100% pindakaas over heen. And there we have it: een snel, gezond en stevig ontbijt.
Stuur mij vooral een foto als je dit receptje hebt gevolgd!