Start je dag met dit heerlijke ontbijt

Ik weet dat niet alleen ik het lastig vind om te ontbijten. Vaak heb ik geen trek, geen tijd of geen zin om iets te maken. Terwijl ik toch echt een verschil in mijn productiviteit en houding merk als ik mijn dag begin met een stevig ontbijt. Dit recept heeft mij geholpen om (bijna...) elke dag te ontbijten. En wees niet gevreesd, het is ook nog eens super easy.

Het begint met haver- en eindigt op mout

Altijd hoor en lees ik positieve verhalen over havermout: het is goedkoop, gezond en makkelijk. Wat ze daar helaas bij vergeten te vermelden is dat havermout met water echt niet weg te krijgen is zonder de nodige tranen. Hierdoor heb ik dan ook meerdere mislukte pogingen gedaan om het gezonde goedje aan mijn routine toe te voegen. Maar, het is me eindelijk gelukt! En het is nu zelf mijn favoriete ontbijt.


Ingrediënten

• havermout

• amandelmelk

• kaneel

• banaan

• optioneel: extra fruit, chiazaadjes, kokosflakes, 100% pindakaas


En zo bereid je het

Heel eerlijk, ik maak de havermout altijd op de gok. Ik heb echt geen tijd of kracht om met een maatbekertje en keukenweegschaal aan de slag te gaan. Als jij dat wel wil, please do you, de exacte hoeveelheden staan op de verpakking.


Ik vul het kommetje dus op gevoel met wat havermout en amandelmelk. Hier doe ik vervolgens een halve geprakte banaan doorheen en een beetje kaneel. Dit mengsel doe ik ongeveer 3 minuten in de magnetron.


Als de havermout steaming hot is begin ik met de toppings. Nu kan je de andere helft van de banaan gebruiken. Die leg ik altijd in plakjes op mijn havermout. Vervolgens doe ik er wat kokosflakes, chiazaadjes, bosbessen en frambozen uit de diepvries en een lepeltje 100% pindakaas over heen. And there we have it: een snel, gezond en stevig ontbijt.Stuur mij vooral een foto als je dit receptje hebt gevolgd!

Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa