Ontspannen na een lange dag

Echt ontspannen na een lange dag op het werk of op school is voor mij elke keer weer een opgave. Vaak heb ik nog genoeg huishoudelijke taken, huiswerk of afspraken die het lastig maken om echt even tot mijzelf te komen.


Als ik dan toch eindelijk mijn dag kan afsluiten, dan wil ik het liefst gewoon in mijn pyjama op de bank ploffen en een serie kijken. Helaas begint Netflix een beetje mijn strot uit te komen en de reclameblokken van ruim een kwartier ook. Netflix en televisie zijn dus geen opties meer. Gelukkig zijn er nog genoeg andere manieren om te ontspannen na een lange dag:


Pak een zenmomentje in het openbaar vervoer

Ik vind het heerlijk om in de trein te zitten. De treinreis van en naar school zie ik dan ook echt als een moment voor mijzelf waar ik met niemand hoef te praten en ik lekker naar buiten kan staren, een boek lezen en/of mediteren. Ik zit dan ook áltijd in de stiltecoupé, dus mocht jij zo iemand zijn die praat in de stiltecoupe: stop. Pak je zenmomentje en gun een ander hem ook.


'Marie Kondo' je huis

Als we Marie Kondo moeten geloven, kan je met orde en rust in je omgeving je leven positief veranderen. Nu hoef je van mij niet haar methode te volgen, maar ik geloof wel dat je minder stress ervaart als je woonruimte opgeruimd is. Zorg er dus voor dat jouw huisje opgeruimd en schoon is, zodat het echt een plekje voor ontspanning kan zijn. Verder is het handig als je alles wat je nodig hebt om te ontspannen ook binnen handbereik houdt. Er is namelijk niets zo irritant als wanneer je iets niet kan vinden als je juist lekker wil relaxen.


Ga lekker in bad

Als je gezegend bent met de aanwezigheid van een bad in je huis, maak er dan ook zeker gebruik van. Toen ik nog één van de gezegende was, vond ik het altijd heerlijk om met een Lush Bath Bomb en mantra's op in bad te gaan liggen. Ultieme ontspanning gegarandeerd!


Brand geurkaarsen en/of wierook

Geuren prikkelen het emotionele centrum in de hersenen, waardoor ze invloed hebben op je stemming. Als je zelf geen specifieke geuren hebt waar je echt van geniet, dan kan je altijd lavendel wierook of een kaneel geurkaars aansteken. Lavendel en kaneel hebben namelijk een bewezen ontspannend effect!Ontspannen na een lange dag werk of school zit hem vaak in de kleine dingen. Dat geloof en ervaar ik zelf: er is weinig dat mij gelukkiger kan maken dan een heerlijke geur, even stil en met mezelf zijn in de trein en/of een opgeruimd huis om in thuis te komen. Geloof mij, na één van deze activiteiten voel je je veel relaxter dan na het bingen van een serie. Dus laat dat bad maar volstromen, steek je favoriete kaars aan en ontspan!

Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa