Mijn zondagavondroutine

Volgens mij is maandag de meest gevreesde dag van de week. Het is de dag die velen van ons maar al te graag zouden overslaan. Ik kan de maandag niet laten verdwijnen, maar wat ik wel kan doen, is het iets makkelijker voor je maken met mijn zondagavondroutine!


Het begint allemaal al op zondag

Daarom heb ik gekozen voor een zondagavondroutine, in plaats van een maandagochtendroutine. Het begint namelijk al de dag ervoor. Zondag is de perfecte dag om nog even te kunnen ontspannen voordat de werkweek weer begint. Hierom vliegt de dag eigenlijk altijd aan me voorbij. Het liefst wil ik die dag namelijk helemaal niets doen, maar tegelijkertijd wil ik mijn laatste weekenddag juist spenderen aan alles wat ik nog had willen doen! Het huishouden, met vrienden afspreken, eindelijk die serie verder kijken en nog veel meer. Met die ambitie eindig ik vervolgens veel te vaak in bed, zonder dat ik iets nuttigs heb gedaan. Af en toe lekker, maar soms ook zonde.


Een goede planning is key!

Plan je zondag daarom bewust en zorgvuldig in. Blijf wat langer liggen, je verdient het! Maar probeer wel iets van je dag te maken. Sta op, neem een douche en eet een stevig ontbijtje, maak direct een uurtje of twee vrij voor je verplichtingen zoals studeren of het huishouden. Door direct met je verplichtingen aan de slag te gaan kan je de rest van de dag optimaal genieten zonder dat je ze de rest van de dag als zware last meedraagt. Zelf raak ik dan vaak zo gemotiveerd dat ik vast vooruit ga werken, of gebruik de rest van de dag juist om lekker te ontspannen.


Eenmaal avond komt die maandag toch wel erg dichtbij

Je wekker staat op een onheilig uurtje en desondanks moet je altijd haasten. Maak het jezelf wat makkelijker en zet alles wat je nodig hebt op zondagavond vast klaar. Bepaal wat je aan gaat trekken en zet je tas ingepakt en al in de gang. Als je het jezelf helemaal makkelijk wil maken, dan maak je je lunch ook de avond van te voren. Dat zijn al drie dingen die je de ochtend zelf niet meer hoeft te doen.


Klaar met dat sluimeren

Het onheilige uurtje is aangebroken. Het is maandagochtend en je wekker tettert in je oor. Bespaar het jezelf een keer om dat geluid meer dan één keer te horen en druk niet een keer of vijfendertig op sluimeren. Probeer juist direct op te staan. Hoe moeilijk dat ook lijkt. Neem een frisse douche om wakker te worden en neem een keer tijd om te ontbijten. Nu je niet hebt gesluimerd heb je daar ook eindelijk weer tijd voor, dat voelt vast ook beter.Heb jij ook een hekel aan maandagen? Of is het voor jou net als elke andere dag?

Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa