Luister jij al naar je intuïtie?

Je intuïtie, je gevoel of je innerlijke stem: het is er altijd, maar er naar luisteren is niet altijd even makkelijk. Soms denken we teveel na en neemt het ego de overhand. En dat terwijl dat onderbuikgevoel het toch wel vaak aan het rechte eind heeft.


Ken je dat gevoel... dat alles in je lichaam zegt dat je die kans écht moet aanpakken? En ken je het dan ook dat je het ondanks dat vurige gevoel niet doet? Bang dat het te mooi is om waar te zijn of dat het niet voor jou is weggelegd. Misschien ken je het ook wel andersom: alles in je zegt dat je het niet moet doen, maar je bezwijkt weer eens onder die verdomde groepsdruk. Dit zijn typische voorbeelden van je intuïtie negeren. Als je het herkennen van je intuïtie nog niet helemaal onder de knie hebt, dan merk je vaak pas achteraf hoe aanwezig het was.


Je instinct en je ego proberen je te beschermen tegen gevaarlijke situaties, dat is niet per se wat je intuïtie doet. Je intuïtie wil namelijk dat je groeit en jezelf ontwikkelt. Ze zal angstige situaties dan ook niet uit de weg gaan. Als je naar je intuïtie luistert zal je daarom wat vaker uit je comfortzone treden. En dat kan best lastig zijn. Gelukkig is het het vaak wel meer dan waard, de mooiste en beste dingen gebeuren nou eenmaal als je uit je comfortzone stapt, toch? Met deze vier tips wordt het een stuk makkelijker om haar te herkennen en er vooral op te vertrouwen:


Neem afstand van de situatie

Je intuïtie heeft altijd het beste met je voor, ze zal je dan ook altijd naar de beste ervaring leiden. Lastig is dat je intuïtie en je ego vaak de strijd met elkaar aangaan, waardoor een keuze tussen de twee maken soms erg moeilijk is. Volg je je gevoel of ga je mee met je rationele gedachten? Het beste is om op zulke momenten even afstand te nemen van de situatie. Je hoeft niet altijd meteen te beslissen, neem even de tijd en denk over wat je écht wil, niet wat je denkt dat moet of wat veilig is.


Kom tot jezelf

Met meditatie kom je dichter tot je authentieke zelf. Het leert je onderscheid te maken tussen je gedachten en je gevoelens en dat is essentieel om beter naar je intuïtie te kunnen luisteren. Focus op je ademhaling en maak onderscheid tussen wat je body, je mind en je soul je proberen te vertellen.


Schrijf in je dagboek

Ook met behulp van een dagboek is het gemakkelijker om onderscheid te maken tussen wat je intuïtie je vertelt en wat je ego vertelt. Door je gedachten en gevoelens op te schrijven kan je mogelijke obstakels en angsten beter relativeren. Welke gevoelens roepen de voor- en nadelen bij je op? Veel nadelen zijn vaak makkelijker te overwinnen dan op het eerste gezicht misschien lijkt. Schrijf alles van je af!


Ga af op je eerste gevoel

Je eerste reactie en/of gevoel is vaak je intuïtie, daarna komen alle gedachten van het ego pas naar voren. Angsten en onzekerheid? Het is je ego dat je probeert te beschermen. Je eerste ingeving komt vaak recht uit het hart.


Luisteren naar je intuïtie is iets wat je kan oefenen. Soms is het eng, maar de mooiste ervaringen komen vaak voort uit de momenten dat je luisterde naar je gevoel. Dus zoals Steve Jobs zei: "Have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary."

Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa