Je hoeft nog niet alles voor elkaar te hebben

Het leven van een twintiger is zo makkelijk nog niet. De ene helft van je vriendengroep zit al jaren in het werkveld en lijkt het helemaal voor elkaar te hebben. De andere helft is bezig met huisje-boompje-beestje realiseren. En jij, jij hoort bij geen van beide. Je gaat nog naar school, hebt geen relatie en ook niet echt een beeld van wat je na je studie wilt gaan doen - eh ja, ik beschrijf mezelf.


Toen ik nog een naïeve tiener was dacht ik oprecht dat ik rond mijn 21e precies zou weten wat ik met mijn leven wil. Ik verwachtte rond die tijd op z'n minst verloofd te zijn en misschien zelfs een kind onderweg te hebben. Ik ben nu 24 jaar en heb geen idee wat ik met mijn leven wil, ben niet verloofd en er is zeker geen kind onderweg. En bij nader inzien, is dit ook helemaal geen probleem.


Iedereens wensen zijn anders, wij hebben allemaal een ander beeld van wat een succesvol leven is. Toen ik jonger was dacht ik dat als ik jong zou trouwen en jong kinderen zou krijgen, ik het helemaal gemaakt had. Als tiener van een jaar of veertien leek 21 ook zó volwassen, en zo voelde ik me trouwens ook toen ik 21 was. Als ik nu denk aan mijn 21-jarige zelf, was ik alles behalve. En dat was ook nog helemaal niet nodig. Toch kijk ik soms om me heen en vraag ik me af of ik niet al meer bereikt had moeten hebben en of ik niet achterloop op mijn mede-twintigers.


Er is behoorlijk veel druk vanuit de maatschappij om het voor je 25e al gemaakt te hebben. Er wordt van je verwacht dat je een diploma hebt, een baan, een eigen huis en een auto. Een relatie hoort hier natuurlijk ook bij en als je dan nog niet aan een burn-out lijdt, dan kan er ook nog wel een kind of twee bij. Nu ik mijn 21e levensjaar een paar jaar gepasseerd ben, besef ik pas hoe weinig ik van het leven wist. En ik weet vrij zeker dat als ik 25 ben, ik hetzelfde denk over mijn huidige 24-jarige zelf. En dat is helemaal geen schande, dit betekent dat je groeit! Dat je ontwikkelt en dat je niet stilzit. En dat is het enige wat van ons verwacht zou moeten worden, dat we groeien en leren. En hoe of wat, dat is voor iedereen anders.


Iedereen heeft zijn eigen route in het leven en dat maakt dat er helemaal niet zo iets als achterlopen bestaat. Je leven gaat namelijk precies zoals hij zou moeten gaan. Laat je niet leiden door druk vanuit de maatschappij om keuzes te maken die tegen je intuïtie ingaan, alleen maar om niet achter te lopen. Tuurlijk, als het jouw droom is om op je 24e een baan te hebben waar je de rest van je leven blijft, go get it! Maar hetzelfde geldt als je nog helemaal niet aan het werk wil, maar je tijd liever spendeert aan de wereld ontdekken.


Dus fuck wat andere mensen denken, doe wat voor jou goed voelt en beslis vanuit je intuïtie en je hart. Dit is jouw leven en van niemand anders, dus leef hem ook niet zoals een ander. Ja, dit is eng en dit is moeilijk, maar als je het echt wil, dan vind je de kracht wel. Het is tijd om in het diepe te springen en 100% voor jezelf te kiezen. Volg je dromen, niet de maatschappij, je vrienden, je partner of je familie. It's all on you.

Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa