Ik ben nooit goed genoeg

Ik heb de afgelopen weken eindelijk weer motivatie gevonden om echt aan mijzelf te werken. Elke dag doe ik meer met mijn passie. Ik stel doelen, zet stappen en denk na over wat ik met mijn leven wil. En toch voelt het alsof ik het niet goed genoeg doe.


Ondertussen heb ik me ingeschreven voor mijn tweede bachelor, werk ik hard aan mijn eigen bedrijf en voel ik me steeds zelfverzekerder over mezelf. Ik ben kilometers uit mijn comfortzone gestapt om dit allemaal werkelijkheid te maken. Maar het voelt alsof ik toch niet hard genoeg werk, alsof ik niet genoeg stappen tegelijk maak.


Waarom lees je niet elke dag? Waarom volg je geen yogalessen meer? Waarom heb je vandaag niet in je dagboek geschreven? Alweer Thuisbezorgd besteld? Waarom weet je niet meer, doe je niet meer, kan je niet meer? Het is nooit genoeg en het kan altijd beter.


Het is zo gek... want naast die gedachten ben ik ook echt wel trots op wat ik doe. Iets wat ik een jaar geleden nog niet kon zeggen. Ik wist toen amper hoe trots op jezelf zijn voelde. Maar er blijft een stemmetje dat zegt dat het niet voldoende is en dat ik niets heb om trots op te zijn.


Perfectionisme is streven naar volmaaktheid. Het is het gevoel dat alles altijd beter kan. En het is iets waar al mijn hele leven onder lijd: de lat zo hoog leggen, dat ik hem nooit kan bereiken. Bereik ik hem wel? Dan leggen we hem toch weer een stukje hoger? Dat ik hem heb bereikt is dan ook niet meer belangrijk. Het betekent alleen maar dat het te makkelijk was. Insignificant.


Een post waar ik na het schrijven erg blij mee ben, is een week later slecht. Een foto waar ik mooi op sta, is de volgende dag lelijk. Een diploma halen is niet belangrijk, het is hoe het hoort. Het is the bare minimum. Dat is wat er in mijn hoofd omgaat. En dat is wat ik denk dat iedereen om mij heen ook over mij denkt.


Uiteindelijk is perfectionisme angst. Ik ben bang om niet goed genoeg te zijn. Het gaat er niet om of die foto wel of niet mooi is. Het gaat er om dat ik waardevol wil zijn, dat ik iets wil toevoegen en betekenen.


Ondertussen besef ik wel dat het allemaal niet zo obsessief en perfect hoeft. Waardevol zijn staat niet gelijk aan perfectie. Sommige dingen moet ik gewoon loslaten en dan besef ik echt wel dat ik het goed doe. Het besef is er. Ik hoop dat het gevoel snel zal volgen.

Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa