Ik ben niet altijd vrolijk

Mensen lijken soms het tegenovergestelde te denken, maar ik ben echt niet altijd vrolijk of positief. In mijn tot nog toe kortstondige leven, heb ik vrij donkere tijden gekend. Ik heb periodes van pure blijdschap en positieve gevoelens gehad, maar ook van enorm destructief gedrag en negatieve gevoelens.


Zoals je weet begon ik eind 2018 met het omgooien van mijn leven. Het was voor mij tijd om positiever in het leven te gaan staan en vaker voor mijzelf te kiezen. Dit was niet mijn eerste poging, niet mijn tweede en ook niet mijn derde. Het heeft jaren geduurd om de balans te vinden tussen doemdenken en positief blijven. En wauw, wat was dat lastig.


Mensen kennen mij ook wel als perfectionist. Alles wat ik doe, doe ik het liefst ook meteen perfect. Als het niet gaat zoals ik het had ingebeeld, dan geef ik al snel op. Het was daarom heel moeilijk voor mij om dit platform te beginnen, want naast dat ik enorm kritisch ben voor mijzelf, ben ik bang dat jij dat ook bent. En dit alles draagt nou niet bepaald bij aan een positieve mindset.


Toen ik begon met 'positiever in het leven staan', kwam mijn perfectionisme natuurlijk ook om de hoek kijken. Ik dacht dat ik nu niets meer erg mocht vinden, dat ik altijd blij moest zijn en dat er geen druppel aan negatieve emoties in mijn bloed mocht stromen. Tja, iets is voor mij vaak no fucks given of all fucks given.


Je raadt het misschien al: ik hield dit niet geweldig lang vol. Ik was wel vrolijk en ik begon er zelfs aan te wennen, tot ik mijzelf opeens afvroeg of ik tegen mijzelf aan het liegen was. Ben ik al mijn negatieve gevoelens gewoon aan het wegstoppen? Alles om maar positief te blijven? Mijn eerste antwoord was: 'Nee, dit is gewoon hoe ik nu ben.' Maar uiteindelijk bleek het toch een simpele 'Ja' te zijn.


Het leven is nou eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn. Doen alsof dat wel zo is en al het negatieve in de wereld simpelweg negeren, in plaats van verwerken, zal op de lange termijn alleen maar leiden tot een enorme mental breakdown.


Wat ik je probeer te zeggen is dat waar ik over schrijf en hoe ik probeer te leven een proces is. Je mag best een keer blijven liggen als je valt. Het gaat niet altijd goed en het is niet allemaal perfect. Niemand houdt elke dag van zijn leven een avondroutine vol, niemand heeft constant positieve gedachten en niemand schrijft elke ochtend en avond van het jaar in een dagboek.


Dit was best moeilijk voor mij om achter te komen en vooral te accepteren, daarom wil ik het nu aan je meegeven: zo lang je je best doet, doe je het geweldig.

Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa