Hoe dagdromen je leven positief beïnvloedt

Ik kan mezelf uren verliezen in dagdromen over mijn leven. Het liefst fantaseer ik de hele dag over de mooie dingen die het leven me te bieden heeft. Ik speel oude herinneringen af op repeat, of fastforward naar beelden van mijn ideale toekomst. Je zou het misschien niet verwachten, maar iets simpels als dagdromen kan je leven enorm beïnvloeden.


Dagdromen wordt vaak gezien als tijdverspilling, iets waar je niets aan hebt. Maar dagdromen is juist heel erg goed voor mensen. Je kan dagdromen gebruiken om na te denken over wat je wilt bereiken in je leven. Over je doelen en dromen. Dat is echt niet alleen wishful thinking. Door te dagdromen over je doelen en dromen denk je ook na over hoe je die doelen kunt bereiken. Je droomt over wat je moet doen om je doel te bereiken, wat je gaat doen als je het eenmaal bereikt hebt, hoe je leven er uit komt te zien als het eenmaal zo ver is en wat je dan allemaal zou willen doen. Hier kan je enorm gemotiveerd en enthousiast van raken.


Naast motiverend en enthousiasmerend werkt dagdromen ook heel ontspannend. Je kan het zelfs zien als een vorm van meditatie waarin je helemaal in jezelf keert. Het is een mooie manier om even uit de realiteit te stappen en een moment voor jezelf te pakken. Wordt school, werk of iets anders in je leven je eventjes te veel? Dan kan dagdromen je helpen om even een momentje van rust te krijgen. Het is een fijne en leuke manier om even op te laden.


Is het je bijvoorbeeld weleens opgevallen dat je de beste en leukste ideeën krijgt onder de douche? Als je je gedachten de vrije loop geeft ontdek je vaak oplossingen voor problemen waar je eerder, toen je er met je volle focus mee bezig was, niet op kon komen. Dit komt omdat dagdromen je creativiteit stimuleert. Je maakt contact met alle informatie in je onderbewustzijn, hierdoor kan het dat je net die ene link legt die je eerder niet zag.


De volgende keer dat iemand dus zegt dat je niet zo moet dromen, kan je diegene mooi op deze voordelen wijzen. Elke dag een halfuurtje je gedachten laten dwalen is namelijk helemaal geen slecht idee.

Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa