7 inspirerende dingen die je kan doen in lockdown

Quarantaine, lockdown, gedeeltelijk of volledig; hoe je het ook went of keert, het is al maandenlang ons leven. Iedereen werkt en studeert zoveel mogelijk vanuit huis en alle ruimtes zijn ingericht op de anderhalve meter. Veel mensen hebben extra tijd om handen, of dit nu is omdat je geen drie uur reistijd meer hebt of omdat je de komende dagen in quarantaine moet i.v.m. besmettingsgevaar. Met de volgende dingen kan je je tijd vullen:


Ontdek je ware zelf

Waarschijnlijk ben je de laatste tijd wat vaker alleen met je gedachten dan normaal. Dit kan twee kanten opgaan: een crisis of een ontdekking. De crisis ontstaat als je blijft hangen in angsten en negatieve gedachten. De ontdekking als je ervoor kiest om deze gedachten te onderzoeken. Zit in stilte met jezelf, mediteer en reflecteer op je gevoelens en gedachten. Onderzoek waar je echt naar verlangt in het leven, wie je werkelijk bent zonder alle invloeden van de buitenwereld en hoe je na deze pandemie meer naar je ware zelf toe kan gaan leven.


“At the center of your being you have the answer; you know who you are and you know what you want.” - Lao Tzu


Wees extra lief voor jezelf

Noodgedwongen binnen zitten kan behoorlijk confronterend zijn. In een korte tijd moet je je leven zo herinrichten dat het past in de huidige situatie. Dit kan voor frustraties bij jezelf en bij anderen zorgen. Het is allemaal niet makkelijk, dus wordt niet boos op jezelf als het niet helemaal gaat zoals je had gedacht. Gun jezelf een warm bad, een goed boek of een mooie film of spannende serie. De coronacrisis vreet bewust en onbewust een enorme hoeveelheid aan energie. Geef jezelf dus wat tijd om bij te komen en op te laden, wees in deze tijd extra lief voor jezelf.


Leer iets nieuws

Altijd al een vreemde taal willen leren? Wilde je als kind altijd al gitaar kunnen spelen? Of wil je gewoon je eigen mutsen kunnen breien? Dit is de tijd om aan dat soort dromen te werken. Leer de dingen die je altijd al had willen leren, maar je eigenlijk nooit de tijd voor had. Wie weet ontdek je een nieuw talent!


Luister naar motiverende speeches

In een dip terechtkomen in deze tijd is helaas veelvoorkomend. Vooral nu de herfst- en wintermaanden ons tegemoet komen. Wat je kan helpen is luisteren naar motiverende speeches op Spotify, of bekijk een TED-talk op Youtube. Beiden zijn ze erg motiverend en inspirerend en wie weet is dat net de push die nodig hebt om je wat lekkerder in je vel te voelen.


Laat deze wereld even achter je

Je kan misschien niet meer naar het theater, of naar je favoriete café of restaurant, maar er zijn gelukkig andere manieren om even aan deze realiteit te ontsnappen. Het lezen van een goed boek of het kijken van een spannende film, kunnen ervoor zorgden dat je je toch voor een paar uur in een andere wereld waant. Laat alles even voor wat het is en kruip in het leven van een ander. Dit is een veilige en fijne manier om toch even te kunnen ontsnappen als het je allemaal te veel wordt.


“Books and doors are the same thing. You open them, and you go through into another world.” - Jeanette Winterson


Help je medemens

De anderhalve meter betekent niet dat je helemaal niet meer sociaal kan zijn. Tik eens op het raam van je oudere buurvrouw en vraag of ze nog iets nodig heeft. Meld je aan als vrijwilliger om honden uit te laten van ziekenhuismedewerkers of om boodschappen te doen voor de mensen die dat op dit moment niet kunnen. Mensen helpen geeft heel veel voldoening. Zo kan je toch iets van je dag maken én help je ook nog eens iemand die het wat zwaarder heeft.


(Her)ontdek je creatieve kant

Creëer zonder verwachtingen, zonder oordelen en zonder moeten. Schrijf, teken, zing en dans. Het is rustgevend en gewoon heel erg leuk om te kunnen spelen en niet te moeten. Er schuilt een kunstenaar in ons allemaal, het is tijd om hem te ontwaken!

Hi! Wat fijn dat je er bent

Werken aan je body, mind en soul zal je leven enorm veranderen. Zoals Rupi Kaur al prachtig heeft geschreven: "You do not just wake up and become the butterfly." Laat dit platform een licht schijnen op jouw weg van rups naar vlinder: getransformeerd, kwetsbaar, vrij en bovenal uniek.

Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram

Let me know what's on your mind

Vlinderachtig Leven

KvK: 78183863

Btw-id: NL003297740B85
Contact: info@schrijfspa.nl | +31 6 426 486 28

© 2020 by SchrijfSpa